Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą
Skoro sezon na truskawki jeszcze trwa proponujemy orzeźwiający deser z musem z białą czekoladą
Truskawki przygotowane przy użyciu trybu sous-vide, czyli gotowania w niskiej temperaturze, w hermetycznie zamkniętej torebce
Ta metoda pozwala zachować pełnię aromatu, soczystość oraz wartości odżywcze potrawy
W musie z białą czekoladą znajdziemy kremowy serek i bitą śmietanę, ubitą oczywiście w Thermomix trzeba pamiętać, żeby śmietana min. 30% była mocno schłodzona
Dla jeszcze lepszego efektu na chwilę przed ubijaniem naczynie miksujące można również schłodzić w lodówce
Cookidoo®: Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego) https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r500655