Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą

🍓🍓Skoro sezon na truskawki jeszcze trwa proponujemy orzeźwiający deser z musem z białą czekoladą🤤
Truskawki przygotowane przy użyciu trybu sous-vide, czyli gotowania w niskiej temperaturze, w hermetycznie zamkniętej torebce 🙂
Ta metoda pozwala zachować pełnię aromatu, soczystość oraz wartości odżywcze potrawy 🍓
W musie z białą czekoladą znajdziemy kremowy serek i bitą śmietanę, ubitą oczywiście w Thermomix 🙂 trzeba pamiętać, żeby śmietana min. 30% była mocno schłodzona🍓
Dla jeszcze lepszego efektu na chwilę przed ubijaniem naczynie miksujące można również schłodzić w lodówce 😎🥶
Cookidoo®: Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego) https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r500655

Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)