Skandynawskie pulpety z ziemniaczkami, kremowym sosem i żurawiną
Z tęsknoty za długimi wyprawami do Ikei powstały skandynawskie pulpety z ziemniaczkami, kremowym sosem i żurawiną
To dobre danie dla dużych i dla małych:)
W przepisie z Cookidoo nie ma żurawiny, więc zrobiliśmy ją z Paniczem sami:)
Garść suszonej żurawiny wrzuciliśmy do naczynia miksującego, dolaliśmy trochę wody, aby przykryła żurawinę, ustawiliśmy temp. 85’/ obroty 2/ 7minut.
Pod koniec czasu gotowania przez otwór w pokrywie dosypaliśmy łyżeczkę mąki kukurydzianej.
I gotowe
Pod koniec czasu gotowania przez otwór w pokrywie dosypaliśmy łyżeczkę mąki kukurydzianej.
I gotowe
Kolejną zmianą było dodanie ziemniaków w koszyczku do gotowania podczas, gdy pulpety parowały się w przystawce Varoma:)
Zamiast 15 minut ustawiliśmy czas na 22 minuty Dzięki temu w tym samym czasie, w jednym urządzeniu powstał pełny obiad Przepyszny oczywiście 🙂
Zamiast 15 minut ustawiliśmy czas na 22 minuty Dzięki temu w tym samym czasie, w jednym urządzeniu powstał pełny obiad Przepyszny oczywiście 🙂
Mamy małych Szkrabów pewnie w większości się przekonały, jak ciężko sprostać wymaganiom małego krytyka kulinarnego;) na szczęście ten przepis dostał pozytywne noty u wszystkich domowników;) uff:) chociaż klopsiki nie mogły dotykać do sosu, a żurawina okazała się lepsza w surowej postaci 😉