Niedziela w pełni, a jak niedziela to pewnie i rosołek 🙂???
Czy Wasze dzieci też jadłyby najchętniej pomidorówkę popijając rosołem?
Zarówno rosół, jak i pomidorówka to żaden problem dla naszego przyjaciela Thermomix-a. Tylko co zrobić z takimi zapasami mięsa z rosołu???
Jak wiemy największą zaletą Thermomixa jest nie tylko oszczędność czasu, ale również tak modne ostatnio podejście – ZERO WASTE.
W aplikacji cookido znajdziemy wiele pomysłów na wykorzystanie mięsa z rosołu. Ale ten jeden napewno Was zaskoczy!
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin.
Pomysł na to danie to tak, jak dobrze nam znana Bajaderka – czyli czyszczenie lodówki. Oprócz wykorzystania mięsa z rosołu, możecie tam przemycić wiele warzyw. To naprawdę niebanalny pomysł nie tylko na spotkanie ze znajomymi, ale i niedzielny obiad!
Sprawdź ten pyszny przepis znaleziony na Cookidoo®: Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r622555